Na een gigantische lofbetuiging van hoe heerlijk onze granola wel is (en hoe bescheiden we daarover zijn), krijgen we wel eens de vraag: hoe zijn jullie hierop gekomen? Wat is jullie verhaal? Wel, we vertellen het graag.

Maar eerst een beetje meer over wie we zijn:

Sofie (°1991) – zelfstandig architect.

like: american cookies, chocolade, bakken, citytripper, Zalando

swipe: te zout eten, statisch geladen haar, stilzitten

Sarah (°1993) –  communicatiespecialist

like: sport, schrijven, humor, Simon Sinek, terrassen, food is life

swipe: fietsen in de regen, lange teennagels, den In Zaire

Ons verhaal

Zoals bij velen is ook Grumbles ontstaan uit een uit-de-hand-gelopen hobby. Beiden hebben we een grote interesse voor alles wat met voeding te maken heeft, gaande van dé perfecte brownie tot de meest smeuïge risotto en de sappigste slaatjes. We experimenteren graag en zeker in de keuken.

Goede voornemens

Januari 2016, er moest gewerkt worden aan die perfecte summerbody, een voornemen waar iedereen zich weleens aan durft te wagen. Naast een aantal nieuwe sporttrends, testten we ook graag de hype van ambachtelijke granola uit. Want geef toe, in de winkel is een lekkere, betaalbare en suikerarme granola onvindbaar.

Sofie is de bakker van ons twee. Zij scoorde vroeger al met haar overheerlijke zelfgemaakte chocoladetaarten en koekjes. Nu begon ze aan een nieuw project: zelf granola maken.  Gezien de keuken en ik niet zo goed matchen, zou ik proeven en zien dat het goed was. Het ene mengsel achter het andere werd gebakken, de oven draaide nog nooit zo warm.

Verslaafd aan granola

De koffer tjokvol eten, een gezellige joggingbroek aan en een knallende après-ski hitlijst. Zo beginnen wij steevast onze jaarlijkse skitrip, dus dat was in maart 2016 niet anders. Ik had mijn net-ontdekte “gezonde” cornflakes bij, maar aangezien onze mannen er ook waren, leefde die niet lang. Sofie zou Sofie niet zijn als ze hier niet op gerekend had: granola voor iedereen! En zo begon de verslaving.

Elke ochtend opnieuw konden we genieten van dat heerlijk mengsel van noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. De geur alleen al deed ons eerder uit bed komen. Maar mooie liedjes blijven niet duren, eens thuisgekomen vervielen we in ons oude patroon. Konden we maar onbeperkt aan granola geraken..

Groot succes ambiëren

Nadat de eerste stappen waren gezet en Grumbles effectief bestond, werden onze dromen groter. Bakkerij De Wit, de beste bakker van Schoten, was meteen verkocht. Heel trots volgden we mee hoe onze huisgemaakte granola over de toonbank ging. Een geweldig gevoel!

Het duurde niet lang vooraleer andere bakkerijen en ontbijtzaken uit de buurt ook de smaak te pakken hadden. Granola was een hype en men kon gewoon niet achterblijven. Grumbles BVBA nam het na één jaar over van Grumbles en naast enkele fysieke verkooppunten, kwam er eind 2017 ook een webshop bij. Er waren geen grenzen meer.

Ontdek hier onze allereerste granola.

Grumbles granola

suikerarm   lekker. betaalbaar.

0