Ingrediënten:

Cake:

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 mespuntje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 300 gram bruine suiker
  • 125 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram geraspte wortelen

Topping:

  • 200 gram lichte roomkaas
  • 100 gram boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanile
  • 50 gram granola ‘Magic Morning’

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem.
  2. Mix de bloem, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat en zout in een kom.
  3. Mix in een andere kom de olie, eieren, suiker, appelmoes en vanille tot een gladde massa. Meng op het einde de wortelen onder het beslag.
  4. Voeg het bloemmengsel voorzichtig bij het beslag met een houten spatel zodat je een luchtig deeg bekomt.
  5. Verdeel het deeg over de cakevorm en bak 45 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  6. Laat de cake afkoelen.
  7. Meng de roomkaas en boter tot een gladde massa. Meng het poedersuiker en vanille onder het mengsel.
  8. Smeer het mengsel over een afgekoelde cake en werk af met granola.
0